Yükleniyor
image

Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programı
alevince[at]baskent.edu.tr
0(312) 246 66 66

  • Post Doktora, (2023), Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Gıda Mühendisliği

  • Doktora, (2022), Ege Üniversitesi, Gıda Mühendisliği

  • Yüksek Lisans, (2011), Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Gıda Mühendisliği

  • Lisans, (2008), Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Gıda Mühendisliği

  • • Gıda Kimyası • Temel İşlemler • Fonksiyonel Gıdalar • Gıda Teknolojileri • Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi
    Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
    1  Physicochemical and sensorial properties of tomato leathers at different drying conditions, JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 89(5), 2024

    Eren Başdemir, Öğr.Gör. Dr. Alev Emine İnce, Sakine Kızgın, Barış Özel, Özlem Özarda, Servet Gülüm Şumnu, Mecit Halil Öztop
    2   Effect of microwave-vacuum drying on the physicochemical properties of a functional tomato snack bar, JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE, 104(1), 2023

    Muhammed Rasim Gül, Öğr.Gör. Dr. Alev Emine İnce, Kübra Aymelek Uslu, Duygu Menteş, Barış Özel, Melis Çetin, Prof. Dr. Gülüm Şumnu, Prof. Dr. Mecit Halil Öztop
    3  Effect of whey protein isolate microparticle addition on some physical and chemical properties of kefir, CHEMICAL PAPERS, 76(0), 2022

    Öğr.Gör. Dr. Alev Emine İnce, Prof. Dr. Özgül Özdestan Ocak
    4  Foaming behavior of colloidal whey protein isolate micro-particle dispersions, COLLOIDS AND SURFACES A-PHYSICOCHEMICAL AND ENGINEERING ASPECTS, 609(0), 2021

    Öğr.Gör. Dr. Alev Emine İnce, Prof. Dr. Özgül Özdestan Ocak
    5  Foaming properties of different forms of caseins in aqueous systems, Journal of Food Measurement and Characterization, 15(0), 2021

    Öğr.Gör. Dr. Alev Emine İnce, Prof. Dr. Özgül Özdestan Ocak
    6  pH-Dependent Behavior and Stability of Protein-Based Particles in Aqueous Media, Celal Bayar University Journal of Science, 16(1), 2020

    Öğr.Gör. Dr. Alev Emine İnce, Prof. Dr. Özgül Özdestan Ocak, Prof. Dr Buğra Ocak, Prof. Dr. Semih Ötleş
    7  Phase separation behavior of whey protein isolate particle dispersions in the presence of xanthan, TURKISH JOURNAL OF CHEMISTRY, 44(0), 2020

    Öğr.Gör. Dr. Alev Emine İnce
    8  Effects of salt ions and heating on the behaviour of whey protein particle dispersions, FOOD HYDROCOLLOIDS, 101(0), 2020

    Öğr.Gör. Dr. Alev Emine İnce, Prof. Dr. Özgül Özdestan Ocak
    9  Interactions of Native and Denatured Whey Proteins with Caseins and Polysaccharides, Çanakkale Onsekiz Mart University Journal of Graduate School of Natural and Applied Sciences, 6(1), 2020

    Öğr.Gör. Dr. Alev Emine İnce, Prof. Dr. Semih Ötleş
    10  Preparation, structure and stability of sodium caseinate and gelatin micro-particles, FOOD HYDROCOLLOIDS, 45(0), 2015

    Öğr.Gör. Dr. Alev Emine İnce, Dilek Sağlam, Paul Venema, Erik Van Der Linden, Elke Scholten
    11  Comparison of microwave and ultrasound-assisted extraction techniques for leaching of phenolic compounds from nettle, JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE, 51(10), 2014

    Öğr.Gör. Dr. Alev Emine İnce, Prof. Dr. Serpil Şahin, Prof. Dr. Gülüm Şumnu
    12  Extraction of phenolic compounds from melissa using microwave and ultrasound, Turkish Journal of Agriculture and Forestry, 37(0), 2013

    Öğr.Gör. Dr. Alev Emine İnce, Prof. Dr. Serpil Şahin, Prof. Dr. Gülüm Şumnu
    1  Düşük metoksilli pektinin kalsiyum ve magnezyum iyonlarının varlığında jelleşme özelliklerinin incelenmesi, 13. Ulusal Gıda Mühendisliği Kongresi, 02.11.2023

    Öğr.Gör. Dr. Alev Emine İnce, Prof. Dr. Mecit Halil Öztop, Duygu Menteş
    2  Gıda Ürünlerinde Likopen ve Pektin Etkileşimleri, 22. ULUSLARARASI KATILIMLI ULUSAL BİYOTEKNOLOJİ KONGRESİ, 20.10.2023

    Öğr.Gör. Dr. Alev Emine İnce, Rasim Gül, Barış Özel, Aymelek Uslu, Melis Çetin, Duygu Menteş, Prof. Dr. Gülüm Şumnu, Prof. Dr. Mecit Halil Öztop
    3  Foaming Properties of Casein-Based Aqueous Systems, International Congress of Engineering and Natural Sciences, 07.05.2021

    Öğr.Gör. Dr. Alev Emine İnce, Prof. Dr. Özgül Özdestan Ocak
    4  ISITMANIN DEKSTRAN VE ARAP ZAMKI VARLIĞINDA PEYNİR ALTI SUYU MİKRO PARÇACIKLARINA ETKİSİ, Türkiye 13. Gıda Kongresi, 22.10.2020

    Öğr.Gör. Dr. Alev Emine İnce, Prof. Dr. Özgül Özdestan Ocak
    5  Coagulation behaviour of colloidal particles: Effect of salt type, 5th International Colloid Conference, 21.06.2015

    Öğr.Gör. Dr. Alev Emine İnce, Paul Venema
    6  Swelling behaviour of sodium-caseinate and gelatin particles prepared by emulsification method, International Food Congress Novel Approaches in Food Industry, 26.05.2014

    Öğr.Gör. Dr. Alev Emine İnce, Paul Venema, Elke Scholten, Erik Van Der Linden
    7  Temperature and pH stability of Sodium Caseinate and Gelatin particles, 15th Food Colloid Conference, 14.04.2014

    Öğr.Gör. Dr. Alev Emine İnce, Paul Venema
    8  Behavior of protein particles in the presence of a depletion agent, 14th European Student Colloid Conference, 10.06.2013

    Öğr.Gör. Dr. Alev Emine İnce, Paul Venema
    aaa
    1 Domates posasından elde edilen bileşenlerin elektroeğirme yöntemiyle jelatin içinde enkapsülasyonu, Ar-Ge, Yürütücü, 22.04.2024

    Öğr.Gör. Dr. Alev Emine İnce, Prof. Dr. Gülüm Şumnu, Prof. Dr. Halil Mecit Öztop
    2 Domates Çekirdeği Tozunun Yüzey Aktif Özelliklerinin Belirlenmesi ve Peynir Altı Suyu ile Karşılaştırılması, Ar-Ge, Danışman, 22.03.2024

    Rabia Nur Baysal, Gamze Çalışkan, Elif Karakuş, Öğr.Gör. Dr. Alev Emine İnce
    3 Protein ve Fenolik Bileşenlerle Zenginleştirilmiş Domates Pestili ve Tozunun Mikrodalga-Vakum Kurutma Yöntemi Kullanılarak Üretilmesi ve Fizikokimyasal Özelliklerinin Değerlendirilmesi, Ar-Ge, Yürütücü, 08.07.2022

    Öğr.Gör. Dr. Alev Emine İnce, Prof. Dr. Mecit Öztop
    1 Journal of Food Measurement and Characterization, Hakem, 2022
    2 Journal of Food Measurement and Characterization, Hakem, 2021
    1 Wageningen University
    Doktora Öncesi
    ET VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ
    ET VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
    GIDA AROMALARI
    GIDA TEKNOLOJİSİ
    PROSES İLKELERİ
    6. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu (Bilim Kurulu Üyeliği)
    Üyelik