1
Antik Kaynaklar Işığında Gastroarkeolojik Ürünler ve Anadolu Bağlantıları, Anatolia Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi, 06.10.2023
Hatice Merve Engiz Korucu, Dr. Öğr. Üyesi Tulga Albustanlıoğlu |
2
Çiğdem (AN.TA?.?UMSAR) Bayramı Özelinde Anadolu’nun Gastroarkeolojik Kültürüne Hitit Bayram Ritüellerinin Etkileri, Proceedings 4th.Azerbaijan Humanities and Social Sciences, 15.09.2023
Soner Alper, Dr. Öğr. Üyesi Tulga Albustanlıoğlu |
3
Gastroarkeoloji: Arkeolojik Gıda Kalıntılarından Antik DNA'nın Geri Kazanımı, International Travel amp;amp; Tourism Dynamics, 21.10.2021
Dr. Öğr. Üyesi Tulga Albustanlıoğlu |
4
Antik Ocak Sahalarındaki Atık Malzemeden Son Kullanım Yerine: Antik Romanın Taş Organizasyonu, Eski Yakın Doğuda Taş Ocakları Heykeltıraşlık Atölyeleri ve Yesemek'in Yeri, 06.11.2018
Dr. Öğr. Üyesi Tulga Albustanlıoğlu |
5
Zeugma-Arulis (Gümüşgün/Ehneş) Taş Ocakları, Eski ve Yakın Doğuda Taş Ocakları Heykeltıraşlık Atölyeleri ve Yesemek'in Yeri, 07.11.2017
Dr. Öğr. Üyesi Tulga Albustanlıoğlu |
6
Ocak Alanlarında Roma İmparatorluğunun farklı Stratejileri: Caesura-Officina, IV.ODTÜ Arkeometri Çalıştayı Türkiye Arkeolojisinde taş: Arkeolojik ve Arkeometrik çalışmalar:, 07.05.2015
Dr. Öğr. Üyesi Tulga Albustanlıoğlu |
7
Ocak Yazıtları Işığında Roma Dönemi?nde Mermer Organizasyonu, III.Uluslararası Mermer ve Doğaltaş Kongresi, 05.02.2013
Dr. Öğr. Üyesi Tulga Albustanlıoğlu |
Yazarlık Bilgileri |
1
Antik Dönem Tedavi (Asklepion) Merkezlerindeki Diyet Uygulamaları, İlk Baskı, Platanus Publishing, 2023
Özlem Helvacıoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Tulga Albustanlıoğlu |
2
Roma İmparatorluk Dönemi Mermer Ocakları Organizasyonu, İlk Baskı, Bilgin Kültür sanat, 2011
Dr. Öğr. Üyesi Tulga Albustanlıoğlu |
Editör Bilgileri |
3
Son Değişikliklerle Turizm Mevzuatı, İlk Baskı, Siyasal Yayınevi, 2012
Prof. Dr. Hakan Turgut, Dr. Öğr. Üyesi Tulga Albustanlıoğlu, Öğr.Gör. Asım Tanju Uygur |
Kitap Bölümü Bilgileri |
4
İmparatorluk Mermer Ocaklarında Karşılaşılan R, RMA ve VFR Kısaltmalarının Ocak Organizasyonundaki Yeri, In:Orhan Bingöle 65.Yaş Armağanı/ A Festschrift for Orhan Bingöl on Ocasion of his 67th birthday, 25-33,
Dr. Öğr. Üyesi Tulga Albustanlıoğlu |
5
Roma İmparatorluk Mermer Ocağında Locusun İşlevi, In:Patronvs, Çoşkun Özgünele 65.Yaş Armağanı, Festschrift fur Coşkun Özgünel zum 65 Geburstag, 29-35,
Dr. Öğr. Üyesi Tulga Albustanlıoğlu |
6
Arkeolojik Verilerle Antik Anadolu Mutfağı, In:Türkiye'de Gastronominin 100 Yılı, 31-60, 2023
Dr. Öğr. Üyesi Tulga Albustanlıoğlu |
7
Gastronomi ve Mitoloji, In:Gastronomide Güncel Eğilimler, 1-22, 2021
Dr. Öğr. Üyesi Tulga Albustanlıoğlu |
aaa |
1
Atatürk Evi Sergileme Projesi, Eğitim, Yürütücü, 22.05.2019
Dr. Öğr. Üyesi Tulga Albustanlıoğlu |
2
IKSV Sanat Bienalı Pergamon Okulu, Eğitim, Araştırmacı, 04.11.2018
Dr. Öğr. Üyesi Tulga Albustanlıoğlu |
KKTC'nin 40.Kuruluş Yıldönümü ve Kıbrıs Türk Yemeklerini Tanıtan Uluslararası Gastro-Diplomasi Etkinliği Diğer Başkent Üniversitesi TGA |
Cumhuriyetimizin 100.Yılında Atatürk'ün Sofrası Etkinliği Diğer Başkent Üniversitesi TGA |
"Italian Style Workshop and Tasting" Uluslararası Gastro-diplomasi Etkinliği Çalıştay Başkent Üniversitesi TGA |
"Women and Gastronomy" Uluslararası Gastrodiplomasi Etkinliği Çalıştay Başkent Üniversitesi TGA |
Deneysel Bir Roma Yemeği- Convivium / Antik Yemek Kültürü-Gastroarkeoloji Çalıştay Başkent Üniversitesi TGA |
Hitit (İnandık) Vazosu Yeniden Hayat Buluyor Çalıştay Anadolu Medeniyetleri Müzesi |
Antik Roma (Pompei) Ekmeği Üretimi Çalıştay Ankara Roma Hamamı Açık Hava Müzesi |
Roma mutfağı yazarlarından Apicius'un tatlı tariflerinin Türk mutfağına yansımaları Yüksek Lisans 2023 |
Antik dönem deniz ticaretinde gastronomik ögeler: Şarap-zeytinyağı taşıma kapları ve amphora tipolojisi, Yüksek Lisans 2023 |
Antik dönem yazarlarının (MÖ. 6.yy-MS 1.yy) eserlerinde adı geçen gastronomik ürünler, ürünlerin Anadolu bağlantıları ve günümüz gastronomisi açısından değerlendirme olanakları Yüksek Lisans 2023 |
1939-1945 yılları Tan Gazetesi Refik Halid Karay'ın yazıları ve 2015-2021 yılları Hürriyet Gazetesi Vedat Milor'un yazılarının benzerlikleri ve farklılıkları Yüksek Lisans 2022 |
Antik uygarlıklarda yemek kültürü ve müzik etkileşimi; şölenler, festivaller, ritüeller Yüksek Lisans 2022 |
Cumhuriyet dönemi'nden günümüze Ankara'da kurulmuş pastane ve şekerleme işletmelerinin gastronomi kültürü açısından incelenmesi Yüksek Lisans 2022 |
Hitit bayram ritüellerinin Anadolu yemek kültürüne yansımaları; Çiğdem (An.Tah.?umsar) Bayramı örneği Yüksek Lisans 2021 |
Antik dönem tedavi merkezlerindeki (Asklepion) diyet uygulamalarının gastronomi açısından incelenmesi ve günümüz beslenme ve tedavi süreçlerine yansımaları Yüksek Lisans 2021 |
ANTİK YEMEK KÜLTÜRÜ |
GASTRO ARKEOLOJİ |
GASTRONOMİ VE YİYECEK TARİHİ |
KENTLER VE TARİHSEL ÇEVRE |
GENEL TURİZM |
UYGARLIK TARİHİ |
GASTRONOMİ TURİZMİ |