Yükleniyor
image

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Programı
servetkg[at]baskent.edu.tr
0312 246 66 66 1072

  • Önlisans, (2022), Anadolu Üniversitesi, Aşçılık

  • Yüksek Lisans, (2021), Başkent Üniversitesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

  • Lisans, (2005), Atılım Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler

  • Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
    1  KAVUN SUYU VE KAVUN SÜBYESİNDEN ÜRÜN GELİŞTİRİLMESİ VE DUYUSAL DEĞERLENDİRMESİ, The Journal of Social Sciences, 68(68), 2024

    Öğr.Gör. Servet Kazim Güney, Ahmet Pamukoğlu, Mehmet Eray İlan, Saba Öztaylan
    2  Disiplinlerarası Bir Alan Olarak Gastronominin Yenilikçilik Açısından Anarşizm İle İlişkisi Üzerine Bir Değerlendirme, Journal of Hospitality and Tourism Issues, 6(1), 2024

    Öğr.Gör. Servet Kazim Güney
    3  Foods spreading from Turkish cuisine to the world, Journal of Multidisciplinary Academic Tourism, 8(2), 2023

    Öğr.Gör. Servet Kazim Güney
    4  1730-1930 Arasında Yazılan Yemek Kitaplarına Göre Türk Mutfağındaki Kebaplar ve Bugünkü Bilinirliklerinin Araştırılması, Sosyal, Beşerî ve İdari Bilimler Dergisi, 6(9), 2023

    Öğr.Gör. Servet Kazim Güney
    5  Antik Zeugma Kenti Seramik Kap Örnekleri Kullanılarak Yapılan Roma Yemeği ve Duyusal Analizleri, JOURNAL OF TOURISM AND GASTRONOMY STUDIES, 11(1), 2023

    Doç. Dr. İlkay Yilmaz, Dr. Öğr. Üyesi Tulga Albustanlioğlu, Öğr.Gör. Servet Kazim Güney
    6  Manda Peynirinin Gastronomi Açısından Bir Değer Olarak İncelenmesi: Amasra Örneği - Investigation of Buffalo Cheese as a Value in Terms of Gastronomy: The Case of Amasra, Sosyal, Beşerî ve İdari Bilimler Dergisi, 5(8), 2022

    Öğr.Gör. Servet Kazim Güney
    7  Türk Mutfağında Balıkların Baharatla Kullanımı: Ankara Balık Restoranları Örneği;(Use of Fish with Spices in Turkish Cuisine: The Case of Ankara Seafood Restaurants), Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 10(3), 2022

    Öğr.Gör. Servet Kazim Güney
    8  Research of the Use of Wild Strawberry (Fragaria Vesca) in Gastronomy: The Case of Amasra, Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 10(3), 2022

    Öğr.Gör. Servet Kazim Güney
    9  Üniversite Sektör İşbirliği Çerçevesinde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programlarının Türk Mutfağına Yönelik Derslerinin Sektör İhtiyaçları Bağlamında Değerlendirilmesi (Evaluation of Turkish Cuisine Courses in Gastronomy and Culinary Arts Undergraduate Programs in the Framework of University-Sector Cooperation in the Context of Sector Needs), Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 9(4), 2021

    Öğr.Gör. Servet Kazim Güney, Prof. Dr. Hakan Turgut
    1  ADAPTATION OF FANTASTIC UNIVERSE CUISINE THE CASE OF DUNGEONS & DRAGONS , ISGSS Congress "Shaping Gastronomy, Regenerating Food Systems, and Societies", 26.09.2024

    Öğr.Gör. Servet Kazim Güney, Deniz Emek Apaydın
    2  Afet Dönemlerinde Tüketilebilecek Gıdalar ve Özel Beslenme İhtiyaçlarına Göre Gıda Önerileri, IV. Uluslararas1 Gastronomi, Turizm ve Kültür Çalışmaları Sempozyumu , 08.06.2023

    Doç. Dr. İlkay Yilmaz, Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter, Öğr.Gör. Servet Kazim Güney

    Yazarlık Bilgileri

    1  Amasra Çeşm-i Cihan Yemekler, İlk Baskı, Akademisyen , 2024

    Öğr.Gör. Servet Kazim Güney, Merve Şık
    2  Temel Pastacılık, İlk Baskı, Akademisyen Yayınları, 2023

    Öğr.Gör. Servet Kazim Güney, Doç. Dr. İlkay Yilmaz, Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter
    3  Yöresel Mutfak Uygulamaları, İlk Baskı, Palme Yayınevi, 2022

    Öğr.Gör. Servet Kazim Güney, Öğr.Gör. Bürge Kardeş Delil, Doç. Dr. İlkay Yilmaz
    4  Türkiye'nin Mutluluk Dolu Çörekleri, İlk Baskı, Nobel Yayınevi, 2022

    Öğr.Gör. Servet Kazim Güney
    5  TÜRK MUTFAĞINI ANLAMAK, İlk Baskı, NOBEL AKADEMİK YAYINCILIK, 2021

    Öğr.Gör. Servet Kazim Güney
    6  YEMEĞİN SIRRI, İlk Baskı, DETAY YAYINCILIK, 2014

    Öğr.Gör. Servet Kazim Güney

    Kitap Bölümü Bilgileri

    7  Afet Dönemlerinde Tüketilebilecek Gıdalar ve Özel Beslenme İhtiyaçlarına Göre Gıda Önerileri, In:Turizm ve Gastronomi Çalışmalarında Güncel Yaklaşımlar, 280-298, 2024

    Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter, Öğr.Gör. Servet Kazim Güney
    1 ISIF Uluslararası Buluş Ödülü, 01.05.2023
    Türk Patent Enstitüsü
    Cumhuriyet'in 100 Yılında Atatürk'ün Sofrası Etkinliği
    Diğer
    Thermopolium Gastronomi Akademisi - Başkent Üni.
    "Turkish Cuisine" Uluslararası Gastrodiplomasi Etkinliği
    Diğer
    Università di Scienze Gastronomiche di Pollenzo
    KKTC'nin 40. Kuruluş Yıldönümü ve Kıbrıs Türk Yemeklerini Tanıtan Uluslararası Gastrodiplomasi Etkinliği
    Diğer
    Thermopolium Gastronomi Akademisi - Başkent Üni.
    "Italian Style Workshop and Tasting" Uluslararsı Gastrodiplomasi Etkinliği
    Diğer
    Thermopolium Gastronomi Akademisi - Başkent Üni.
    Women and Gastronomy (Uluslararası Gastrodiplomasi Etkinliği)
    Diğer
    Thermopolium Gastronomi Akademisi - Başkent Üni.
    Deneysel Bir Roma Yemeği - Convivium
    Diğer
    Thermopolium Gastronomi Akademisi - Başkent Üni.
    Antik Roma (Pompei) Ekmeği Üretimi
    Diğer
    Ankara Roma Hamamı Açıkhava Müzesi
    OSMANLI SARAY MUTFAĞI UYGULAMALARI
    TÜRK TATLILARI UYGULAMALARI
    ANADOLU MUTFAK KÜLTÜRÜ VE UYGULAMALARI
    FIRINCILIK UYGULAMALARI
    TEMEL HAMUR YAPIM TEKNİKLERİ
    TÜRK MUTFAĞI ALAN ARAŞTIRMALARI
    PASTACILIK VE UNLU MAMÜLLER