1
Antik Zeugma Kenti Seramik Kap Örnekleri Kullanılarak Yapılan Roma Yemeği ve Duyusal Analizleri , JOTAGS, 11(1), 2023
Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter |
2
Culinary Culture and Special Day Meals of Elazig, Art/icle, 2(2), 2022
Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Öğr.Gör. Bürge Kardeş Delil, Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter |
3
Covid-19 dan Sonra Gıda Güvenliği Açısından Yeme İçme Ünitelerinde Alınan Önlemlerdeki Değişiklikler (Changes in the Measures Taken in Food and Beverage Units for Food Safety After Covid-19), JOTAGS, 9(0), 2021
Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter |
4
DENİZ ÜRÜNLERİNİN SAĞLIK AÇISINDAN ÖNEMİ VE GASTRONOMİDEKİ YERİ, ABUIJSS, 1(2), 2020
Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter |
5
Yöresel Ürünlerde Anlam Karmaşasının Giderilmesi: "Kuymak" ve "Muhlama" Örneği (Clearing the Lexical Confusion in Local Products: 'Kuymak and 'Muhlama as Specific Examples), JOURNAL OF TOURISM AND GASTRONOMY STUDIES, 8(0), 2020
Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter, Öğr. Gör. Esra Zıvalı Bilgin, Öğr. Gör. Tuğba Beyazkaya |
6
Cloud Stabilization of Naturally Cloudy Apple Juices by Heat Treatments, Fruit Processing, 10(7), 2000
Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter, Ahmet Yemenicioğlu, Bekir Cemeroğlu |
1
Konya Tirit Yemeğinde Dekonstrüksiyon Tekniği Kullanılarak Ürün Geliştirme Ve Duyusal Analiz Çalışması, 7th International Gastronomy Tourism Studies Congress IGTSC2023 (UGTAK23), 28.09.2023
Araş. Gör. Ayşenur Erten, Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter |
2
Afet Dönemlerinde Tüketilebilecek Gıdalar ve Özel Beslenme İhtiyaçlarına Göre Gıda Önerileri, IV. Uluslararas1 Gastronomi, Turizm ve Kültür Çalışmaları Sempozyumu , 08.06.2023
Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter, Öğr.Gör. Servet Kazım Güney |
3
MOLEKÜLER GASTRONOMİ TEKNİKLERİ KULLANARAK YÖRESEL ÜRÜN GELİŞTİRME ÇALIŞMALARI: TÜRK KAHVELİ SÜT HELVASI ÜRETİMİ , TOROS ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ ULUSAL KAHVE SEMPOZYUMU , 03.01.2023
Mehmet Berkay Yüceer, Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter |
4
Gastronomik Ürün Geliştirme Kapsamında Yöresel Peynirlerin Bilinirliğinin ve Tüketilebilirliğinin Artırılması: Karaburun Kopanisti Peyniri , 3rd INTERNATIONAL TRAVEL AND TOURISM DYNAMICS CONGRESS (ITTD22) , 28.09.2022
Melih Uysal, Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter, Öğr.Gör. Arda Er |
5
Türkiye'de Lisans Düzeyinde Gastronomi Eğitiminin Değerlendirilmesi (Evaluatıon of Undergraduate Gastronomy Educatıon in Turkey), IV. İnternational Gastronomy Tourism Studies Congress, 19.09.2019
Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter |
Yazarlık Bilgileri |
1
Temel Pastacılık, İlk Baskı, Akademisyen Yayınları, 2023
Öğr.Gör. Servet Kazım Güney, Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter |
Kitap Bölümü Bilgileri |
2
Afet Dönemlerinde Tüketilebilecek Gıdalar ve Özel Beslenme İhtiyaçlarına Göre Gıda Önerileri, In:Turizm ve Gastronomi Çalışmalarında Güncel Yaklaşımlar, 280-298, 2024
Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter, Öğr.Gör. Servet Kazım Güney |
3
Products Developed in Gastronomy and Their Potential for Use of Food and Beverage Businesses, In:Current Trends and Practices in Tourism, 123-136, 2023
Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter |
4
Studies to Reduce Food Loss in Tourism, In:Gastronomy and Hospitality Studies in Tourism, 485-500, 2021
Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter, Araş.Gör. Esra Kanoğlu |
5
Glütensiz Beslenme İçin Geleneksel Bir Ürün: Tarhana, In:Sosyal ve Beşeri Bilimlerde Teori ve Araştırmalar Cilt 1, 129-144, 2020
Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter, Öğr.Gör. Bürge Kardeş Delil |
6
Bağışıklık Sistemini Güçlendirmeye Yönelik Alternatif Bir Gıda Önerisi: Kaz Pastırması, In:SOSYAL VE BEŞERİ BİLİBLERDE TEORİ VE ARAŞTIRMALAR CİLT2, 475-502, 2020
Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter |
aaa |
1
Akdeniz Havzasındaki İstilacı Türlerden Aslan Balığı ile Mücadele Kapsamında Aslan Balığının Gastronomik Değerinin İncelenmesi ve Ürün Geliştirmeye Yönelik Bir Araştırma , Ar-Ge, Araştırmacı, 05.05.2023
Prof. Dr. İsmail Tokmak, Prof. Dr. Hakan Turgut, Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter, Öğr.Gör. Tayfun Işık |
2
Coğrafi İşaretli Meyvelerin Liyofilize Edilerek Meyve Aromalı Türk Kahvesi Üretiminde Kullanım Olanaklarının Araştırılması , Ar-Ge, Danışman, 14.04.2023
Selman Akan, Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter |
3
Mutfakta Üretimde Oluşan Gıda Atıklarının Değerlendirilmesi Üzerine Deneysel Bir Çalışma: Atıklardan Ürün Geliştirilmesi, Ar-Ge, Danışman, 14.04.2023
İrem Bedir, Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter |
4
Aquafaba karnıyarık otu tohumu tozu ve Lactiplantibacillus plantarum 299v bazlı yenilebilir kaplamaların optimizasyonu, Ar-Ge, Araştırmacı, 14.03.2023
Işınay Yüzay, Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter |
KKTC'nin 40. Kuruluş Yıldönümü ve Kıbrıs Türk Yemeklerini Tanıtan Uluslararası Gastrodiplomasi Etkinliği Diğer Ankara |
"Italian Style Workshop and Tasting" Uluslararası Gastrodiplomasi Etkinliği Diğer Ankara |
"Woman and Gastronomy" Uluslararası Gastrodiplomasi Etkinliği Diğer Ankara |
Cumhuriyetimizin 100. Yılında Atatürk'ün Sofrası Etkinliği Diğer Ankara |
BESLENMENİN TEMEL İLKELERİ |
GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ |
GIDA İŞLEME TEKNİKLERİ |
GASTRONOMİDE ÜRÜN GELİŞTİRME VE DUYUSAL ANALİZ |
GIDA FORMÜLASYONU VE DUYUSAL ANALİZ |
GIDA GÜVENLİĞİ VE HİJYEN |
GIDA MUHAFAZA TEKNİKLERİ |
TEMEL MUTFAK BİLGİLERİ |
GIDA KATKI MADDELERİ |