| 1
SIFIR ATIK ANLAYIŞI İLE GLUTENSİZ ÜRÜN GELİŞTİRME : ZEYTİNLİ KRAKER DENEMESİ, UGTAK 2024 8. ULUSLAR ARASI GASTRONOMİ TURİZM ARAŞTIRMALARI KONGRESİ, 17.10.2024
Öğr.Gör. Gökçe Genç, Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter |
| 2
GLUTENSİZ LAVANTALI AMASYA ÇÖREĞİ ÜRETİMİ VE DUYUSAL ANALİZİ, UGTAK 2024 8. ULUSLAR ARASI GASTRONOMİ TURİZM ARAŞTIRMALARI KONGRESİ, 17.10.2024
Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter, Ebru Erdin Sevinç |
| 3
Konya Tirit Yemeğinde Dekonstrüksiyon Tekniği Kullanılarak Ürün Geliştirme Ve Duyusal Analiz Çalışması, 7th International Gastronomy Tourism Studies Congress IGTSC2023 (UGTAK23), 28.09.2023
Araş. Gör. Ayşenur Erten, Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter |
| 4
Afet Dönemlerinde Tüketilebilecek Gıdalar ve Özel Beslenme İhtiyaçlarına Göre Gıda Önerileri, IV. Uluslararas1 Gastronomi, Turizm ve Kültür Çalışmaları Sempozyumu , 08.06.2023
Doç. Dr. İlkay Yilmaz, Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter, Öğr.Gör. Servet Kazim Güney |
| 5
MOLEKÜLER GASTRONOMİ TEKNİKLERİ KULLANARAK YÖRESEL ÜRÜN GELİŞTİRME ÇALIŞMALARI: TÜRK KAHVELİ SÜT HELVASI ÜRETİMİ , TOROS ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ ULUSAL KAHVE SEMPOZYUMU , 03.01.2023
Mehmet Berkay Yüceer, Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter |
| 6
Gastronomik Ürün Geliştirme Kapsamında Yöresel Peynirlerin Bilinirliğinin ve Tüketilebilirliğinin Artırılması: Karaburun Kopanisti Peyniri , 3rd INTERNATIONAL TRAVEL AND TOURISM DYNAMICS CONGRESS (ITTD22) , 28.09.2022
Melih Uysal, Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter, Öğr.Gör. Arda Er |
| 7
Türkiye'de Lisans Düzeyinde Gastronomi Eğitiminin Değerlendirilmesi (Evaluatıon of Undergraduate Gastronomy Educatıon in Turkey), IV. İnternational Gastronomy Tourism Studies Congress, 19.09.2019
Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter |
Yazarlık Bilgileri |
|
1
Temel Pastacılık, İlk Baskı, Akademisyen Yayınları, 2023
Öğr.Gör. Servet Kazim Güney, Doç. Dr. İlkay Yilmaz, Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter |
Kitap Bölümü Bilgileri |
|
2
Fermented Foods in Gastronomy, In:Exploring the Intersection of Gastronomy and Tourism Trends, Challenges, and Opportunities, 1-12, 2025
Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter, Doç. Dr. İlkay Yilmaz |
|
3
13.Bölüm Gurmelik ve Tat Algısı, In:Gastronomi Gıda ve Tat Algısı, 281-295, 2025
Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter, Prof. Dr. Hakan Turgut |
|
4
Gastronomide Duyusal Değerlendirme ve Lezzet Algısı, In:GASTRONOMİYE GİRİŞ, 329-351, 2025
Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter |
|
5
Afet Dönemlerinde Tüketilebilecek Gıdalar ve Özel Beslenme İhtiyaçlarına Göre Gıda Önerileri, In:Turizm ve Gastronomi Çalışmalarında Güncel Yaklaşımlar, 280-298, 2024
Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter, Öğr.Gör. Servet Kazim Güney |
|
6
Products Developed in Gastronomy and Their Potential for Use of Food and Beverage Businesses, In:Current Trends and Practices in Tourism, 123-136, 2023
Doç. Dr. İlkay Yilmaz, Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter |
|
7
Studies to Reduce Food Loss in Tourism, In:Gastronomy and Hospitality Studies in Tourism, 485-500, 2021
Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter, Araş.Gör. Esra Kanoğlu |
|
8
Glütensiz Beslenme İçin Geleneksel Bir Ürün: Tarhana, In:Sosyal ve Beşeri Bilimlerde Teori ve Araştırmalar Cilt 1, 129-144, 2020
Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter, Öğr.Gör. Bürge Kardeş Delil |
|
9
Bağışıklık Sistemini Güçlendirmeye Yönelik Alternatif Bir Gıda Önerisi: Kaz Pastırması, In:SOSYAL VE BEŞERİ BİLİBLERDE TEORİ VE ARAŞTIRMALAR CİLT2, 475-502, 2020
Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter |
| aaa |
| 1
Akdeniz Havzasındaki İstilacı Türlerden Aslan Balığı ile Mücadele Kapsamında Aslan Balığının Gastronomik Değerinin İncelenmesi ve Ürün Geliştirmeye Yönelik Bir Araştırma , Ar-Ge, Araştırmacı, 05.05.2023
Prof. Dr. İsmail Tokmak, Prof. Dr. Hakan Turgut, Doç. Dr. İlkay Yilmaz, Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter, Öğr.Gör. Tayfun Işik |
| 2
Coğrafi İşaretli Meyvelerin Liyofilize Edilerek Meyve Aromalı Türk Kahvesi Üretiminde Kullanım Olanaklarının Araştırılması , Ar-Ge, Danışman, 14.04.2023
Selman Akan, Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter |
| 3
Mutfakta Üretimde Oluşan Gıda Atıklarının Değerlendirilmesi Üzerine Deneysel Bir Çalışma: Atıklardan Ürün Geliştirilmesi, Ar-Ge, Danışman, 14.04.2023
İrem Bedir, Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter |
| 4
Aquafaba, karnıyarın otu tohumu tozu ve Lactobacillus plantarum 299v bazlı yenilebilir kaplamaların optimizasyonu, karakterizasyonu, ve Kaşar peyniri üzerine uygulanabilirliğinin fizikokimyasal ve mik, Ar-Ge, Araştırmacı, 15.12.2022
Doç. Dr. Özge Kahraman Ilikkan, Dr. Öğr. Üyesi Elif Şeyma Bağdat, Doç. Dr. İlkay Yilmaz, Işınay Ebru Yüzay, Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter |
|
1
7. Uluslararası Buluş Fuarı ISIF22, 04.09.2022 TÜRK PATENT |
|
KKTC'nin 40. Kuruluş Yıldönümü ve Kıbrıs Türk Yemeklerini Tanıtan Uluslararası Gastrodiplomasi Etkinliği Diğer Ankara |
|
"Italian Style Workshop and Tasting" Uluslararası Gastrodiplomasi Etkinliği Diğer Ankara |
|
"Woman and Gastronomy" Uluslararası Gastrodiplomasi Etkinliği Diğer Ankara |
|
Cumhuriyetimizin 100. Yılında Atatürk'ün Sofrası Etkinliği Diğer Ankara |
|
BESLENMENİN TEMEL İLKELERİ |
|
GASTRONOMİDE ÜRÜN GELİŞTİRME VE DUYUSAL ANALİZ |
|
GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ |
|
GIDA FORMÜLASYONU VE DUYUSAL ANALİZ |
|
GIDA GÜVENLİĞİ VE HİJYEN |
|
GIDA MUHAFAZA TEKNİKLERİ |
|
TEMEL MUTFAK BİLGİLERİ |
|
GIDA İŞLEME TEKNİKLERİ |
|
GIDA KATKI MADDELERİ |