Yükleniyor
image

Gıda Teknolojisi Programı
esbagdat[at]baskent.edu.tr
0(312) 246 66 66

  • Doktora, (2024), Yıldız Teknik Üniversitesi, Gıda Mühendisliği

  • Yüksek Lisans, (2016), Yıldız Teknik Üniversitesi, Gıda Mühendisliği

  • Lisans, (2014), Erciyes Üniversitesi, Gıda Mühendisliği

  • • Gıda Teknolojileri • Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu • Gıda Mikrobiyolojisi • Fonksiyonel Gıdalar • Temel İşlemler
    Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
    1  Synergistic Effects of Microalgae and Probiotic Additives in Edible Coatings on Strawberry Storage Quality: Experimental and Molecular Docking Studies, Probiotics and Antimicrobial Proteins, 1(1), 2025

    Dr. Öğr. Üyesi Elif Şeyma Bağdat, Doç. Dr. Özge Kahraman Ilikkan
    2   Impregnation of Tea Tree Oil (Melaleuca alternifolia) on Bacterial Nanocellulose and Assessment of Antibacterial Effect, Sigma Journal of Engineering and Natural Sciences-Sigma Muhendislik ve Fen Bilimleri Dergisi, 1(0), 2025

    Doç. Dr. Özge Kahraman Ilikkan, Dr. Öğr. Üyesi Elif Şeyma Bağdat
    3  The effect of free and encapsulated probiotic bacteria on some physicochemical, microbiological, and textural properties of apricot leather (pestil) during storage. , JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 89(8), 2024

    Dr. Öğr. Üyesi Elif Şeyma Bağdat, Dr. Gözde Kutlu, Prof. Dr. Fatih Törnük
    4  Effect of seed priming with polyethylene glycol, distilled water, and sorbitol on physical, chemical quality parameters, and nodule microbiota of lentil, BRAZILIAN JOURNAL OF MICROBIOLOGY, 1(0), 2024

    Öğr.Gör. Gülşah Çalik Koç, Öğr.Gör. Fereshteh Rezaei, Doç. Dr. Özge Kahraman Ilikkan, Dr. Öğr. Üyesi Elif Şeyma Bağdat
    5  Evaluating the Multifaceted Impact of Cephalaria Extract on Dough Quality: Antioxidant, Antimicrobial, and Cytotoxic Properties, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 1(0), 2024

    Fatih Bozkurt, Fatih Törnük, Osman Sağdıç, Dr. Öğr. Üyesi Elif Şeyma Bağdat, Doç. Dr. Özge Kahraman Ilikkan
    6  A novel synbiotic edible film based on aquafaba, psyllium husk powder, PEG 400, and Lactiplantibacillus plantarum 299v and applicability on Kashar cheese, Journal of Food Measurement and Characterization, 18(0), 2024

    Dr. Öğr. Üyesi Elif Şeyma Bağdat, Doç. Dr. Özge Kahraman Ilikkan, Doç. Dr. İlkay Yilmaz, Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter, Işınay Ebru Yüzay
    7   Investigation of microbiological, physicochemical, and sensory properties of a kefir drink fortified with propolis, Çukurova Journal of Agricultural and Food Sciences, 39(1), 2024

    Dr. Öğr. Üyesi Elif Şeyma Bağdat, Doç. Dr. Özge Kahraman Ilikkan
    8  The wound healing effect and DNA damage repair of exopolysaccharide extracted from Weissella cibaria MED17, Bioactive Carbohydrates and Dietary Fibre, 31(0), 2024

    Öğr.Gör. Selin Akad Dinçer, Dr. Öğr. Üyesi Elif Şeyma Bağdat, Işılsu Çağlar, Enes Dertli, Hümeyra İspirli, Feride İffet Şahin
    9   Anti-pathogenic and probiotic-friendly effect of benzyloxy pyridine derivative impregnated into bacterial cellulose matrix., International Journal of Polymeric Materials and Polymeric Biomaterials, 1(9), 2024

    Dr. Öğr. Üyesi Serhat Koçoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Elif Şeyma Bağdat
    10   Effect of ethanolic extract of Cephalaria syriaca on dough rheological properties from different wheat flour blends: A comparative study with ascorbic acid, European Food Science and Engineering, 4(1), 2023

    Hatice Bekiroğlu, Perihan Kübra Akman, Öznur Topçu, Fatih Törnük, Saliha Memiş, Dr. Öğr. Üyesi Elif Şeyma Bağdat, Osman Sağdıç
    11  Optimization of spray-drying process parameters for microencapsulation of three probiotic lactic acid bacteria selected by their high viability rate in sucrose and fructose levels and high temperatures, Systems Microbiology and Biomanufacturing, 1(0), 2023

    Dr. Öğr. Üyesi Elif Şeyma Bağdat, Dr. Perihan Kübra Akman, Dr. Gözde Kutlu, Prof. Dr. Fatih Törnük
    12  The effect of kefir enrichment with Arthrospira platensis and Chlorella vulgaris on kefir microbiota, antioxidant, and physicochemical properties, JOURNAL OF APPLIED PHYCOLOGY, 35(0), 2023

    Dr. Öğr. Üyesi Elif Şeyma Bağdat, Doç. Dr. Özge Kahraman Ilikkan
    13  Evaluation of prebiotic, probiotic, and synbiotic potentials of microalgae, Food and Health, 8(2), 2022

    Dr. Öğr. Üyesi Elif Şeyma Bağdat, Dilek Yalçın, Doç. Dr. Özge Kahraman Ilikkan
    14  Metataxonomic sequencing to assess microbial safety of Turkish white cheeses, BRAZILIAN JOURNAL OF MICROBIOLOGY, 0(0), 2022

    Doç. Dr. Özge Kahraman Ilikkan, Dr. Öğr. Üyesi Elif Şeyma Bağdat
    15  Comparison of bacterial and fungal biodiversity of Turkish kefir grains with high-throughput metagenomic analysis, LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 152(0), 2021

    Doç. Dr. Özge Kahraman Ilikkan, Dr. Öğr. Üyesi Elif Şeyma Bağdat
    16  A novel probiotic carrier fruit-based snack food: Apricot pestil, JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY, 280(19), 2018

    Dr. Öğr. Üyesi Elif Şeyma Bağdat, Perihan Kübra Akman, Gülsüm Uçak, Fatih Törnük
    17   Nanokompozit gıda ambalajlarında kullanılan nanokillerin sağlık boyutu, GIDA TEKNOLOJİ DERGİSİ, 19(11), 2015

    Dr. Öğr. Üyesi Elif Şeyma Bağdat, Fatih Törnük, Hasan Yetim
    1  Staphylococcus aureus'a Karşı Bakteriyofaj ve Probiyotik İçeren Yenilebilir Kaplamanın Örnek Gıdaya Uygulanması, Türkiye 2. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi, 04.09.2025

    Dr. Öğr. Üyesi Elif Şeyma Bağdat, Doç. Dr. Özge Kahraman Ilikkan, Nisanur Ayas, Doç. Dr. Aylin Üsküdar Güçlü
    2  EVALUATION OF SURVIVAL IN SIMULATED GASTROINTESTINAL CONDITIONS OF APRICOT LEATHER WITH ENCAPSULATED, 5th International Congress /Food Technology, Quality and Safety/ FoodTech 2024, 16.10.2024

    Dr. Öğr. Üyesi Elif Şeyma Bağdat, Nevzat Artık, Fatih Törnük
    3  Kombucha Anasından (scoby) Nanoseluloz Eldesi ve Bakteri Tutma Kapasitesinin Araştırılması, 22. Uluslararası Katılımlı Biyoteknoloji Kongresi, 20.10.2023

    Doç. Dr. Özge Kahraman Ilikkan, Dr. Öğr. Üyesi Elif Şeyma Bağdat, Işınay Ebru Yüzay
    4  Mikroalg ve Probiyotik Katkılı Yenilebilir Fonksiyonel Kaplamanın Depolama Sırasında Çilek Kalitesi Üzerindeki Etkisi, 22. Uluslararası Katılımlı Biyoteknoloji Kongresi, 20.10.2023

    Dr. Öğr. Üyesi Elif Şeyma Bağdat, Doç. Dr. Özge Kahraman Ilikkan
    5  Determination of effect of seed priming with Polyethylene glycol(PEG) and Sorbitol on lentil nodule microbiota by amplicon-based metagenomics approach, AGRIBALKAN 2023 V. BALKAN AGRICULTURAL CONGRESS, 23.09.2023

    Dr. Öğr. Üyesi Elif Şeyma Bağdat, Öğr.Gör. Fereshteh Rezaei, Öğr.Gör. Gülşah Çalik Koç, Doç. Dr. Özge Kahraman Ilikkan
    6  Arthrospira platensis ve Chlorella vulgaris ile zenginleştirilmiş Kefir: Kefir mikroorganizmaları ve fizikokimyasal özellikleri üzerine etkisi, MİKROALGAL BİYOTEKNOLOJİ- LABORATUVARDAN ÜRÜNE ÇALIŞTAYI, 23.11.2022

    Doç. Dr. Özge Kahraman Ilikkan, Dr. Öğr. Üyesi Elif Şeyma Bağdat
    7  The Wound Healing Effect of EPS Isolated from Lactic Acid Bacteria by Cell Scratch Assay and Single Cell Electrophoresis, 11. Uluslarası Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji Kongresi, 10.10.2022

    Doç. Dr. Özge Kahraman Ilikkan, Dr. Öğr. Üyesi Elif Şeyma Bağdat, Öğr.Gör. Selin Akad Dinçer, Işılsu Çağlar, Feride İffet Şahin, Enes Dertli, Hümeyra İspirli
    8  Helal Gıda İle Beslenmede Sürdürülebilirlik Açısından Gıda Katkı Maddeleri, 1st International Congress on Social Sciences, 18.09.2017

    Dr. Öğr. Üyesi Elif Şeyma Bağdat, Halil İbrahim Cankul
    9  Hastanelerde Beslenme Hizmetleri, 10. SAĞLIK VE HASTANE İDARESİ KONGRESİ, 01.12.2016

    Dr. Öğr. Üyesi Elif Şeyma Bağdat, Aylin Sinem Gültaç, Refika Genç Koyucu, Halil İbrahim Cankul
    10  Sağlık Hizmetleri Sunumunda Hizmet Farklılaştırması, 10. SAĞLIK VE HASTANE İDARESİ KONGRESİ, 01.12.2016

    Dr. Öğr. Üyesi Elif Şeyma Bağdat, Aylin Sinem Gültaç, Refika Genç Koyucu, Halil İbrahim Cankul
    11  Pelemir (Cephalaria syriaca) ekstrakt ilaveli ekmeklerde renk analizi, Türkiye 12. Gıda Kongresi, 05.10.2016

    Dr. Öğr. Üyesi Elif Şeyma Bağdat, Fatih Törnük
    12  Cephalaria Syriaca Grains as a Natural and Novel Substance for Strengthening of Weak Wheat Flour Dough for Breadmaking A Farinograph Study, IFT’16, Chicago, Amerika Birleşik Devletleri, 16.07.2016

    Dr. Öğr. Üyesi Elif Şeyma Bağdat, Fatih Bozkurt, Fatih Törnük
    13  Reduction of Glycoside Based Bitterness of Cephalarıa Syrıaca Seeds by Enzyme or Bacterial Treatments, 5th International Vocational Schools Symposium, 18.05.2016

    Dr. Öğr. Üyesi Elif Şeyma Bağdat, Fatih Törnük, Fatih Bozkurt
    14  The Effect of Cephalariae syriacae on Bread Volume, The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 01.01.2015

    Dr. Öğr. Üyesi Elif Şeyma Bağdat, Fatih Törnük, Osman Sağdıç
    15  Physicochemical Properties of Cephalaria syriaca Seeds Grown in Dfirrenet Regions of Turkey, The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 01.01.2015

    Dr. Öğr. Üyesi Elif Şeyma Bağdat, Fatih Törnük, Mustafa Tahsin Yılmaz, Osman Sağdıç, Muhammet Arıcı

    Kitap Bölümü Bilgileri

    1  Microbial Productıon of Pyrazines 2 (Nutty and Roasted Flavors), In:Microbial Production of Food Bioactive Compounds, 1-28, 2025

    Dr. Öğr. Üyesi Elif Şeyma Bağdat, Doç. Dr. Özge Kahraman Ilikkan, Elif Özlem Arslan Aydoğdu, Ayten Kimiran, Nihal Doğruo¨Z Gu¨Ngo¨ R
    2  Microbial Production of ?-Linolenic 2 Acid (ALA), In:Microbial Production of Food Bioactive Compounds, 1-24, 2025

    Dr. Öğr. Üyesi Elif Şeyma Bağdat, Doç. Dr. Özge Kahraman Ilikkan, Hilal Erdoğan, Nihal Doğruo¨Z Gu¨Ngo¨ R
    aaa
    1 TAŞKÖPRÜ VE TUNCELİ SARIMSAĞININ BİYOAKTİF BİLEŞENLERİNİN MİKRODALGA İLE EKSTRAKSİYONU VE YENİLEBİLİR FİLMLERE UYGULANMASI: GIDA ÖRNEĞİNDE MİKROBİYOLOJİK VE FİZİKOKİMYASAL ETKİLERİ, Ar-Ge, Araştırmacı, 13.06.2025

    Doç. Dr. Özge Kahraman Ilikkan, Dr. Öğr. Üyesi Elif Şeyma Bağdat, Dr. Öğr. Üyesi Alev Emine İnce, Dr. Öğr. Üyesi Fatma Şeyma Gökdemir, Dr. Öğr. Üyesi Serhat Koçoğlu
    2 Elma posası ilaveli probiyotik yulaf barı üretim optimizasyonu, Ar-Ge, Danışman, 08.04.2025

    Dr. Öğr. Üyesi Elif Şeyma Bağdat, Emirhan Akkaya, Emirhan Şahin
    3 Probiyotik Lactiplantibacillus plantarum 299v ilaveli vejeteryan dondurma üretiminde stabilize edici olarak prebiyotik psyllium (karnıyarık otu tohumu tozu) kullanımı ve bazı fizikokimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal özelliklerinin incelenmesi, Ar-Ge, Danışman, 22.03.2024

    Dr. Öğr. Üyesi Elif Şeyma Bağdat, Öğrenci Betül Yorulmaz, Öğrenci Nuriye Gül Deniz
    4 Aquafaba, karnıyarın otu tohumu tozu ve Lactobacillus plantarum 299v bazlı yenilebilir kaplamaların optimizasyonu, karakterizasyonu, ve Kaşar peyniri üzerine uygulanabilirliğinin fizikokimyasal ve mik, Ar-Ge, Araştırmacı, 15.12.2022

    Doç. Dr. Özge Kahraman Ilikkan, Dr. Öğr. Üyesi Elif Şeyma Bağdat, Doç. Dr. İlkay Yilmaz, Işınay Ebru Yüzay, Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter
    5 Weissella cibaria MED17’den elde edilen ekzopolisakkaritin (EPS) yara iyileştirme etkisinin HT-29 kolon hücrelerinde araştırılması, Ar-Ge, Araştırmacı, 01.12.2022

    Doç. Dr. Özge Kahraman Ilikkan, Öğr.Gör. Selin Akad Dinçer, Işılsu Çağlar, Feride Şahin, Dr. Öğr. Üyesi Elif Şeyma Bağdat
    6 Mercimekte tohuma ön uygulamanın, tane verimi, antioksidan kapasitesi, nodulasyon ve nodül mikrobiyotası üzerine etkisi, Ar-Ge, Araştırmacı, 30.12.2021

    Doç. Dr. Özge Kahraman Ilikkan, Dr. Öğr. Üyesi Elif Şeyma Bağdat, Öğr.Gör. Fereshteh Rezaei
    7 Kahramankazan Ve Çevresinde Semt Pazarlarinda Tüketime Sunulan Peynirlerin Mikrobiyolojik Kalitesinin Belirlenmesi Projesi , Ar-Ge, Araştırmacı, 01.06.2021

    Dr. Öğr. Üyesi Elif Şeyma Bağdat, Doç. Dr. Özge Kahraman Ilikkan
    8 Ekmeklik Unların Pelemir (Cephalaria syriaca L.) ile Kuvvetlendirilmesi: Pelemir tohumunun karakterizasyonu, acılığın giderilmesi ve ekmekçilik kalitesini artırması bakımından değerlendirilmesi, Ar-Ge, Araştırmacı, 01.02.2015

    Dr. Öğr. Üyesi Elif Şeyma Bağdat, Prof.Dr. Fatih Törnük, Mustafa Tahsin Yılmaz, Ömer Said Toker
    1 Gümüş Madalya, 10.06.2024
    ISIF 2024 Uluslararası Patent Fuarı
    2 Bronz Madalya, 29.05.2023
    ISIF23 ULUSLARARASI PATENT FUARI
    3 Altın Madalya, 28.03.2023
    XXVI Moscow International Salon of Inventions and Innovative Technologies "Archimedes" buluş fuarı
    1 Systems microbiology and biomanufacturing, Hakem, 2024
    2 Food Bioscience, Hakem, 2024
    3 Food Bioscience, Hakem, 2023
    ET VE ET ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ
    ET VE ET ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ
    ET VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ
    FONKSİYONEL GIDALAR
    GIDA KATKI MADDELERİ
    GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER
    HİJYEN VE SANİTASYON
    GIDA ANALİZLERİ
    GIDA DEPOLAMA NAKİL VE MUHAFAZA