Yükleniyor
image

Gıda Teknolojisi Programı
esbagdat[at]baskent.edu.tr
0(312) 246 66 66

  • Doktora, (2024), Yıldız Teknik Üniversitesi, Gıda Mühendisliği

  • Yüksek Lisans, (2016), Yıldız Teknik Üniversitesi, Gıda Mühendisliği

  • Lisans, (2014), Erciyes Üniversitesi, Gıda Mühendisliği

  • • Gıda Teknolojileri • Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu • Gıda Mikrobiyolojisi • Fonksiyonel Gıdalar • Temel İşlemler
    Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
    1  Evaluating the Multifaceted Impact of Cephalaria Extract on Dough Quality: Antioxidant, Antimicrobial, and Cytotoxic Properties, INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 1(0), 2024

    Öğr.Gör. Elif Şeyma Bağdat, Fatih Bozkurt, Dr. Öğr. Üyesi Özge Kahraman Ilıkkan, Fatih Törnük, Osman Sağdıç
    2   Investigation of microbiological, physicochemical, and sensory properties of a kefir drink fortified with propolis, Çukurova Journal of Agricultural and Food Sciences, 39(1), 2024

    Öğr.Gör. Elif Şeyma Bağdat, Dr. Öğr. Üyesi Özge Kahraman Ilıkkan
    3  The effect of free and encapsulated probiotic bacteria on some physicochemical, microbiological, and textural properties of apricot leather (pestil) during storage. , JOURNAL OF FOOD SCIENCE, 89(8), 2024

    Öğr.Gör. Elif Şeyma Bağdat, Dr. Gözde Kutlu, Prof. Dr. Fatih Törnük
    4  The wound healing effect and DNA damage repair of exopolysaccharide extracted from Weissella cibaria MED17, Bioactive Carbohydrates and Dietary Fibre, 31(0), 2024

    Öğr.Gör. Elif Şeyma Bağdat, Işılsu Çağlar, Hümeyra İspirli, Enes Dertli, Prof. Dr. Feride İffet Şahin
    5  Effect of seed priming with polyethylene glycol, distilled water, and sorbitol on physical, chemical quality parameters, and nodule microbiota of lentil, BRAZILIAN JOURNAL OF MICROBIOLOGY, 1(0), 2024

    Öğr.Gör. Gülşah Çalık Koç, Öğr.Gör. Dr. Fereshteh Rezaeı, Dr. Öğr. Üyesi Özge Kahraman Ilıkkan, Öğr.Gör. Elif Şeyma Bağdat
    6  Optimization of spray-drying process parameters for microencapsulation of three probiotic lactic acid bacteria selected by their high viability rate in sucrose and fructose levels and high temperatures, Systems Microbiology and Biomanufacturing, 1(0), 2023

    Öğr.Gör. Elif Şeyma Bağdat, Dr. Perihan Kübra Akman, Dr. Gözde Kutlu, Prof. Dr. Fatih Törnük
    7  The effect of kefir enrichment with Arthrospira platensis and Chlorella vulgaris on kefir microbiota, antioxidant, and physicochemical properties, JOURNAL OF APPLIED PHYCOLOGY, 35(0), 2023

    Öğr.Gör. Elif Şeyma Bağdat, Dr. Öğr. Üyesi Özge Kahraman Ilıkkan
    8   Effect of ethanolic extract of Cephalaria syriaca on dough rheological properties from different wheat flour blends: A comparative study with ascorbic acid, European Food Science and Engineering, 4(1), 2023

    Hatice Bekiroğlu, Perihan Kübra Akman, Öznur Topçu, Fatih Törnük, Saliha Memiş, Öğr.Gör. Elif Şeyma Bağdat, Osman Sağdıç
    9  Evaluation of prebiotic, probiotic, and synbiotic potentials of microalgae, Food and Health, 8(2), 2022

    Öğr.Gör. Elif Şeyma Bağdat, Dilek Yalçın, Dr. Öğr. Üyesi Özge Kahraman Ilıkkan
    10  Metataxonomic sequencing to assess microbial safety of Turkish white cheeses, BRAZILIAN JOURNAL OF MICROBIOLOGY, 0(0), 2022

    Dr. Öğr. Üyesi Özge Kahraman Ilıkkan, Öğr.Gör. Elif Şeyma Bağdat
    11  Comparison of bacterial and fungal biodiversity of Turkish kefir grains with high-throughput metagenomic analysis, LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY, 152(0), 2021

    Dr. Öğr. Üyesi Özge Kahraman Ilıkkan, Öğr.Gör. Elif Şeyma Bağdat
    12   Nanokompozit gıda ambalajlarında kullanılan nanokillerin sağlık boyutu, GIDA TEKNOLOJİ DERGİSİ, 0(0), 2015

    Öğr.Gör. Elif Şeyma Bağdat
    1  Kombucha Anasından (scoby) Nanoseluloz Eldesi ve Bakteri Tutma Kapasitesinin Araştırılması, 22. Uluslararası Katılımlı Biyoteknoloji Kongresi, 20.10.2023

    Dr. Öğr. Üyesi Özge Kahraman Ilıkkan, Öğr.Gör. Elif Şeyma Bağdat, Işınay Ebru Yüzay
    2  Mikroalg ve Probiyotik Katkılı Yenilebilir Fonksiyonel Kaplamanın Depolama Sırasında Çilek Kalitesi Üzerindeki Etkisi, 22. Uluslararası Katılımlı Biyoteknoloji Kongresi, 20.10.2023

    Öğr.Gör. Elif Şeyma Bağdat, Dr. Öğr. Üyesi Özge Kahraman Ilıkkan
    3  Determination of effect of seed priming with Polyethylene glycol(PEG) and Sorbitol on lentil nodule microbiota by amplicon-based metagenomics approach, AGRIBALKAN 2023 V. BALKAN AGRICULTURAL CONGRESS, 23.09.2023

    Öğr.Gör. Elif Şeyma Bağdat, Öğr.Gör. Dr. Fereshteh Rezaeı, Öğr.Gör. Gülşah Çalık Koç, Dr. Öğr. Üyesi Özge Kahraman Ilıkkan
    4  Arthrospira platensis ve Chlorella vulgaris ile zenginleştirilmiş Kefir: Kefir mikroorganizmaları ve fizikokimyasal özellikleri üzerine etkisi, MİKROALGAL BİYOTEKNOLOJİ- LABORATUVARDAN ÜRÜNE ÇALIŞTAYI, 23.11.2022

    Dr. Öğr. Üyesi Özge Kahraman Ilıkkan, Öğr.Gör. Elif Şeyma Bağdat
    5  The Wound Healing Effect of EPS Isolated from Lactic Acid Bacteria by Cell Scratch Assay and Single Cell Electrophoresis, 11. Uluslarası Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji Kongresi, 10.10.2022

    Dr. Öğr. Üyesi Özge Kahraman Ilıkkan, Öğr.Gör. Elif Şeyma Bağdat, Araş.Gör. Selin Akad Dinçer, Işılsu Çağlar, Feride İffet Şahin, Enes Dertli, Hümeyra İspirli
    6  A novel probiotic carrier fruit-based snack food: Apricot pestil, European Biotechnology Congress, 26.04.2018

    Perihan Kübra Akman, Öğr.Gör. Elif Şeyma Bağdat
    7  Helal Gıda İle Beslenmede Sürdürülebilirlik Açısından Gıda Katkı Maddeleri, 1st International Congress on Social Sciences, 18.09.2017

    Öğr.Gör. Elif Şeyma Bağdat, Halil İbrahim Cankul
    8  Hastanelerde Beslenme Hizmetleri, 10. SAĞLIK VE HASTANE İDARESİ KONGRESİ, 01.12.2016

    Öğr.Gör. Elif Şeyma Bağdat
    9  Sağlık Hizmetleri Sunumunda Hizmet Farklılaştırması, 10. SAĞLIK VE HASTANE İDARESİ KONGRESİ, 01.12.2016

    Öğr.Gör. Elif Şeyma Bağdat
    10  Pelemir (Cephalaria syriaca) ekstrakt ilaveli ekmeklerde renk analizi, Türkiye 12. Gıda Kongresi, 05.10.2016

    Öğr.Gör. Elif Şeyma Bağdat, Fatih Törnük
    11  Reduction of Glycoside Based Bitterness of Cephalarıa Syrıaca Seeds by Enzyme or Bacterial Treatments, 5th International Vocational Schools Symposium, 18.05.2016

    Öğr.Gör. Elif Şeyma Bağdat
    12  The Effect of Cephalariae syriacae on Bread Volume, The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 01.01.2015

    Öğr.Gör. Elif Şeyma Bağdat
    13  Physicochemical Properties of Cephalaria syriaca Seeds Grown in Dfirrenet Regions of Turkey, The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 01.01.2015

    Öğr.Gör. Elif Şeyma Bağdat
    aaa
    1 Probiyotik Lactiplantibacillus plantarum 299v ilaveli vejeteryan dondurma üretiminde stabilize edici olarak prebiyotik psyllium (karnıyarık otu tohumu tozu) kullanımı ve bazı fizikokimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal özelliklerinin incelenmesi, Ar-Ge, Danışman, 22.03.2024

    Öğr.Gör. Elif Şeyma Bağdat, Öğrenci Betül Yorulmaz, Öğrenci Nuriye Gül Deniz
    2 Aquafaba, karnıyarın otu tohumu tozu ve Lactobacillus plantarum 299v bazlı yenilebilir kaplamaların optimizasyonu, karakterizasyonu, ve Kaşar peyniri üzerine uygulanabilirliğinin fizikokimyasal ve mik, Ar-Ge, Araştırmacı, 15.12.2022

    Dr. Öğr. Üyesi Özge Kahraman Ilıkkan, Öğr.Gör. Elif Şeyma Bağdat, Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Işınay Ebru Yüzay
    3 Weissella cibaria MED17’den elde edilen ekzopolisakkaritin (EPS) yara iyileştirme etkisinin HT-29 kolon hücrelerinde araştırılması, Ar-Ge, Araştırmacı, 01.12.2022

    Dr. Öğr. Üyesi Özge Kahraman Ilıkkan, Araş.Gör. Selin Akad Dinçer, Işılsu Çağlar, Feride Şahin, Öğr.Gör. Elif Şeyma Bağdat
    4 Mercimekte tohuma ön uygulamanın, tane verimi, antioksidan kapasitesi, nodulasyon ve nodül mikrobiyotası üzerine etkisi, Ar-Ge, Araştırmacı, 30.12.2021

    Dr. Öğr. Üyesi Özge Kahraman Ilıkkan, Öğr.Gör. Elif Şeyma Bağdat, Öğr.Gör. Dr. Fereshteh Rezaeı, Öğr.Gör. Gülşah Çalık Koç
    5 Kahramankazan Ve Çevresinde Semt Pazarlarinda Tüketime Sunulan Peynirlerin Mikrobiyolojik Kalitesinin Belirlenmesi Projesi , Ar-Ge, Araştırmacı, 01.06.2021

    Öğr.Gör. Elif Şeyma Bağdat, Dr. Öğr. Üyesi Özge Kahraman Ilıkkan
    6 Ekmeklik Unların Pelemir (Cephalaria syriaca L.) ile Kuvvetlendirilmesi: Pelemir tohumunun karakterizasyonu, acılığın giderilmesi ve ekmekçilik kalitesini artırması bakımından değerlendirilmesi, Ar-Ge, Araştırmacı, 01.02.2015

    Öğr.Gör. Elif Şeyma Bağdat, Prof.Dr. Fatih Törnük
    1 Bronz Madalya, 29.05.2023
    ISIF23 ULUSLARARASI PATENT FUARI
    2 Altın Madalya, 01.01.1970
    XXVI Moscow International Salon of Inventions and Innovative Technologies "Archimedes" buluş fuarı
    1 Systems microbiology and biomanufacturing, Hakem, 2024
    2 Food Bioscience, Hakem, 2024
    3 Food Bioscience, Hakem, 2023
    GIDA KATKI MADDELERİ
    GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER
    HİJYEN VE SANİTASYON
    ET VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ
    GIDA ANALİZLERİ