1
EVALUATION OF SURVIVAL IN SIMULATED GASTROINTESTINAL CONDITIONS OF APRICOT LEATHER WITH ENCAPSULATED, 5th International Congress /Food Technology, Quality and Safety/ FoodTech 2024, 16.10.2024
Dr. Öğr. Üyesi Elif Şeyma Bağdat, Nevzat Artık, Fatih Törnük |
2
Kombucha Anasından (scoby) Nanoseluloz Eldesi ve Bakteri Tutma Kapasitesinin Araştırılması, 22. Uluslararası Katılımlı Biyoteknoloji Kongresi, 20.10.2023
Doç. Dr. Özge Kahraman Ilıkkan, Dr. Öğr. Üyesi Elif Şeyma Bağdat, Işınay Ebru Yüzay |
3
Mikroalg ve Probiyotik Katkılı Yenilebilir Fonksiyonel Kaplamanın Depolama Sırasında Çilek Kalitesi Üzerindeki Etkisi, 22. Uluslararası Katılımlı Biyoteknoloji Kongresi, 20.10.2023
Dr. Öğr. Üyesi Elif Şeyma Bağdat, Doç. Dr. Özge Kahraman Ilıkkan |
4
Determination of effect of seed priming with Polyethylene glycol(PEG) and Sorbitol on lentil nodule microbiota by amplicon-based metagenomics approach, AGRIBALKAN 2023 V. BALKAN AGRICULTURAL CONGRESS, 23.09.2023
Dr. Öğr. Üyesi Elif Şeyma Bağdat, Öğr.Gör. Fereshteh Rezaeı, Öğr.Gör. Gülşah Çalık Koç, Doç. Dr. Özge Kahraman Ilıkkan |
5
Arthrospira platensis ve Chlorella vulgaris ile zenginleştirilmiş Kefir: Kefir mikroorganizmaları ve fizikokimyasal özellikleri üzerine etkisi, MİKROALGAL BİYOTEKNOLOJİ- LABORATUVARDAN ÜRÜNE ÇALIŞTAYI, 23.11.2022
Doç. Dr. Özge Kahraman Ilıkkan, Dr. Öğr. Üyesi Elif Şeyma Bağdat |
6
The Wound Healing Effect of EPS Isolated from Lactic Acid Bacteria by Cell Scratch Assay and Single Cell Electrophoresis, 11. Uluslarası Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji Kongresi, 10.10.2022
Doç. Dr. Özge Kahraman Ilıkkan, Dr. Öğr. Üyesi Elif Şeyma Bağdat, Öğr.Gör. Selin Akad Dinçer, Işılsu Çağlar, Feride İffet Şahin, Enes Dertli, Hümeyra İspirli |
7
Helal Gıda İle Beslenmede Sürdürülebilirlik Açısından Gıda Katkı Maddeleri, 1st International Congress on Social Sciences, 18.09.2017
Dr. Öğr. Üyesi Elif Şeyma Bağdat, Halil İbrahim Cankul |
8
Hastanelerde Beslenme Hizmetleri, 10. SAĞLIK VE HASTANE İDARESİ KONGRESİ, 01.12.2016
Dr. Öğr. Üyesi Elif Şeyma Bağdat, Aylin Sinem Gültaç, Refika Genç Koyucu, Halil İbrahim Cankul |
9
Sağlık Hizmetleri Sunumunda Hizmet Farklılaştırması, 10. SAĞLIK VE HASTANE İDARESİ KONGRESİ, 01.12.2016
Dr. Öğr. Üyesi Elif Şeyma Bağdat, Aylin Sinem Gültaç, Refika Genç Koyucu, Halil İbrahim Cankul |
10
Pelemir (Cephalaria syriaca) ekstrakt ilaveli ekmeklerde renk analizi, Türkiye 12. Gıda Kongresi, 05.10.2016
Dr. Öğr. Üyesi Elif Şeyma Bağdat, Fatih Törnük |
11
Cephalaria Syriaca Grains as a Natural and Novel Substance for Strengthening of Weak Wheat Flour Dough for Breadmaking A Farinograph Study, IFT’16, Chicago, Amerika Birleşik Devletleri, 16.07.2016
Dr. Öğr. Üyesi Elif Şeyma Bağdat, Fatih Bozkurt, Fatih Törnük |
12
Reduction of Glycoside Based Bitterness of Cephalarıa Syrıaca Seeds by Enzyme or Bacterial Treatments, 5th International Vocational Schools Symposium, 18.05.2016
Dr. Öğr. Üyesi Elif Şeyma Bağdat, Fatih Törnük, Fatih Bozkurt |
13
The Effect of Cephalariae syriacae on Bread Volume, The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 01.01.2015
Dr. Öğr. Üyesi Elif Şeyma Bağdat, Fatih Törnük, Osman Sağdıç |
14
Physicochemical Properties of Cephalaria syriaca Seeds Grown in Dfirrenet Regions of Turkey, The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 01.01.2015
Dr. Öğr. Üyesi Elif Şeyma Bağdat, Fatih Törnük, Mustafa Tahsin Yılmaz, Osman Sağdıç, Muhammet Arıcı |
aaa |
1
Probiyotik Lactiplantibacillus plantarum 299v ilaveli vejeteryan dondurma üretiminde stabilize edici olarak prebiyotik psyllium (karnıyarık otu tohumu tozu) kullanımı ve bazı fizikokimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal özelliklerinin incelenmesi, Ar-Ge, Danışman, 22.03.2024
Dr. Öğr. Üyesi Elif Şeyma Bağdat, Öğrenci Betül Yorulmaz, Öğrenci Nuriye Gül Deniz |
2
Aquafaba, karnıyarın otu tohumu tozu ve Lactobacillus plantarum 299v bazlı yenilebilir kaplamaların optimizasyonu, karakterizasyonu, ve Kaşar peyniri üzerine uygulanabilirliğinin fizikokimyasal ve mik, Ar-Ge, Araştırmacı, 15.12.2022
Doç. Dr. Özge Kahraman Ilıkkan, Dr. Öğr. Üyesi Elif Şeyma Bağdat, Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Işınay Ebru Yüzay, Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter |
3
Weissella cibaria MED17’den elde edilen ekzopolisakkaritin (EPS) yara iyileştirme etkisinin HT-29 kolon hücrelerinde araştırılması, Ar-Ge, Araştırmacı, 01.12.2022
Doç. Dr. Özge Kahraman Ilıkkan, Öğr.Gör. Selin Akad Dinçer, Işılsu Çağlar, Feride Şahin, Dr. Öğr. Üyesi Elif Şeyma Bağdat |
4
Mercimekte tohuma ön uygulamanın, tane verimi, antioksidan kapasitesi, nodulasyon ve nodül mikrobiyotası üzerine etkisi, Ar-Ge, Araştırmacı, 30.12.2021
Doç. Dr. Özge Kahraman Ilıkkan, Dr. Öğr. Üyesi Elif Şeyma Bağdat, Öğr.Gör. Fereshteh Rezaeı |
5
Kahramankazan Ve Çevresinde Semt Pazarlarinda Tüketime Sunulan Peynirlerin Mikrobiyolojik Kalitesinin Belirlenmesi Projesi , Ar-Ge, Araştırmacı, 01.06.2021
Dr. Öğr. Üyesi Elif Şeyma Bağdat, Doç. Dr. Özge Kahraman Ilıkkan |
6
Ekmeklik Unların Pelemir (Cephalaria syriaca L.) ile Kuvvetlendirilmesi: Pelemir tohumunun karakterizasyonu, acılığın giderilmesi ve ekmekçilik kalitesini artırması bakımından değerlendirilmesi, Ar-Ge, Araştırmacı, 01.02.2015
Dr. Öğr. Üyesi Elif Şeyma Bağdat, Prof.Dr. Fatih Törnük, Mustafa Tahsin Yılmaz, Ömer Said Toker |
1
Gümüş Madalya, 06.10.2024 ISIF 2024 Uluslararası Patent Fuarı |
2
Bronz Madalya, 29.05.2023 ISIF23 ULUSLARARASI PATENT FUARI |
3
Altın Madalya, 28.03.2023 XXVI Moscow International Salon of Inventions and Innovative Technologies "Archimedes" buluş fuarı |
1 Systems microbiology and biomanufacturing, Hakem, 2024 |
2 Food Bioscience, Hakem, 2024 |
3 Food Bioscience, Hakem, 2023 |
GIDA KATKI MADDELERİ |
GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER |
GIDA ANALİZLERİ |
GIDA DEPOLAMA NAKİL VE MUHAFAZA |
HİJYEN VE SANİTASYON |
ET VE ÜRÜNLERİ ANALİZLERİ |