1
SICAK TURŞU İLE GELENEKSEL TURŞULARIN MİKROBİYOLOJİK VE DUYUSAL OLARAK KARŞILAŞTIRILMASI, CONSENSE ULUSLARARASI TÜKETİCİ VE DUYUSAL BİLİMLER KONFERANSI, 28.09.2024
Baki Yasim İmam, Doç. Dr. İlkay Yılmaz |
2
RESEARCH OF FOODIE INDEX OF GASTRONOMY and CULINARY ARTS and COOKERY STUDENTS- THE CASE OF ISTANBUL, Shaping Gastronomy: Regenerating Food Systems and Societies, 26.09.2024
Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Ecem Akay |
3
MENÜ YÖNETİMİNDE SIFIR ATIK ÜZERİNE ANKARA’DA BİR ÖRNEK OLAY İNCELEMESİ, UGTAK, 17.09.2024
Naile Doğan, Doç. Dr. İlkay Yılmaz |
4
DONDURARAK KURUTMA YÖNTEMİ İLE TÜRK KAHVELİ CİPS GELİŞTİRİLMESİ VE DUYUSAL ANALİZİ, 2. Ulusal Kahve Sempozyumu, 05.07.2024
Doç. Dr. İlkay Yılmaz |
5
Importance of Metagenomic Analysis in Ensuring Food Safety, 8th International Çukurova Agriculture and Veterinary Congress, 21.05.2024
Doç. Dr. İlkay Yılmaz |
6
New instrumental techniques in sensory evaluation, Tourism, Culture and Economy Congress, 08.05.2024
Doç. Dr. İlkay Yılmaz |
7
Investigation of the Effect of Prebiotic Added Diabetic Product on Glycemic Index in Patients with Type-2 Diabetes, 17th International Scientific Conference on Probiotics, Prebiotics, Gut Microbiota and Health - IPC2024, 18.03.2024
Doç. Dr. İlkay Yılmaz |
8
GASTRONOMİDE SİYAH İLE MOR YİYECEKLER VE ÜRÜN GELİŞTİRME ÇALIŞMALARI, VII. International Gastronomy Tourism Studies Congress (UGTAK) 2023, 26.09.2023
Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Yağmur Kırmaç, İsmet Ünal |
9
Yerel Pazarlarda Satılan Ev Yapımı Manda Yoğurtları ile Endüstriyel Manda Yoğurtlarının Duyusal Olarak Karşılaştırılması, 2. Uluslararası Geleneksel Gıdalar ve Sürdürülebilir Beslenme Sempozyumu, 05.09.2023
Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Berrak Delikanlı Kıyak |
10
SÜRDÜRÜLEBİLİR MENÜLER ATIKTAN TABAĞA, 4th International Travel and Tourism Dynamics, 04.09.2023
Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Naile Doğan, Fatih Karaat |
11
Afet Dönemlerinde Tüketilebilecek Gıdalar ve Özel Beslenme İhtiyaçlarına Göre Gıda Önerileri, IV. Uluslararas1 Gastronomi, Turizm ve Kültür Çalışmaları Sempozyumu , 08.06.2023
Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter, Öğr.Gör. Servet Kazım Güney |
12
Sürdürülebilirlik Bağlamında Michelin Yeşil Yıldız Kriterlerinin Değerlendirilmesi, 5. Uluslararası Sanat ve Tasarım Eğitimi Sempozyumu, 27.04.2023
Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Ecem Akay |
13
Ankarada XYZ Kuşakları Kahve Tüketim Alışkanlıklarının Araştırılması, Ulusal Kahve Sempozyumu, 03.02.2023
Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Gamze Sonbay |
14
Yeni Nesil Probiyotikler ( Next Generation Probiotics), 7.Uluslararası Asya Modern Bilimler Kongresi, 09.12.2022
Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Berrak Delikanlı Kıyak |
15
Probıyotıklere Alternatıf Postbıyotıkler ve Sağlık Üzerıne Potansıyel Etkılerı, 7th Asia Pacific International Modern Science Congress, 04.11.2022
Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Berrak Delikanlı Kıyak |
16
Evaluation of the Efficiency of the Training of Chefs Food Preparation, Cooking, Storage Techniques, Nutrition and Food Safety Working in International Gastronomy Enterprise, 7th International Food Safeyt Congress, 03.11.2022
Ersen Er, Doç. Dr. İlkay Yılmaz |
17
YEŞİL GASTRONOMİ, ATIK YÖNETİMİ VE GASTRONOMİDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK YEŞİL BURSA YEŞİL RESTORANLAR, Bursa Gastronomi Çalıştayı , 24.10.2022
Doç. Dr. İlkay Yılmaz |
18
Use of Spirulina platensis as a Functional Ingredient in Dairy Products, 2nd International Conference on Engineering and Applied Natural Sciences, 15.10.2022
Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Berrak Delikanlı Kıyak |
19
SAĞLIKLI ATIŞTIRMALIK OLARAK ÜRÜN GELİŞTİRMESİ VE DUYUSAL OLARAK DEĞERLENDİRİLMESİ, UGTAK, VI. INTERNATIONAL GASTRONOMY TOURISM STUDIES CONGRESS, 06.10.2022
Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Yaren Bak |
20
Bursa Mutfak Kültürü Üzerine Nitel Bir Araştırma, 3.International Travel amp;amp; Tourism Dynamics, 28.09.2022
Doç. Dr. İlkay Yılmaz |
21
Sustainability practices in chain food-beverage businesses, Symposium Toward the International Society for Gastronomic Sciences and Studies, Pollenzo and Turin, 23.09.2022
Doç. Dr. İlkay Yılmaz |
22
CULINARY CULTURE AND SPECIAL DAY MEALS OF ELAZIĞ, GANUD-3 International Conference On Gastronomy, Nutrition andDietetics, 06.05.2022
Doç. Dr. İlkay Yılmaz |
23
Covid-19 dan Sonra Gıda Güvenliği Açısından Yeme İçme Ünitelerinde Alınan Önlemlerdeki Değişiklikler, 2.International Travel amp;amp; Tourism Dynamics, 21.10.2021
Doç. Dr. İlkay Yılmaz |
24
Gastroarkeoloji: Arkeolojik Gıda Kalıntılarından Antik DNA?nın Geri Kazanımı, 2.International Travel amp;amp; Tourism Dynamics, 21.10.2021
Doç. Dr. İlkay Yılmaz |
25
Food Allergen Management at Chaın Food amp;amp; Beverage Busınesses Accordıng to the New Labelıng Regulatıon Under Turkısh Food Codex, Ganud, 2nd Internatıonal Conference On Gastronomy, Nutrıtıon And Dıetetıcs, 19.06.2021
Doç. Dr. İlkay Yılmaz |
26
Kefir Tüketiminin Normal Ve Dislipidemik Özellikler Gösteren Bireylerde Lipit Profili Üzerine Etkisi, 4 Uluslararası Beslenme Obezite Ve Toplum Sağlığı Kongresi, 24.12.2020
Doç. Dr. İlkay Yılmaz |
27
Postbiotics Against Pathogens, 5th Internatıonal Conference On Agrıculture, Anımal Scıence and Rural Development, 13.11.2020
Doç. Dr. İlkay Yılmaz |
28
Identıfıcatıon Of Campylobacter Specıes In Poultry Samples İn ıstanbul Provınc, 5th Internatıonal Conference On Agrıculture, Anımal Scıence and Rural Development, 13.11.2020
Doç. Dr. İlkay Yılmaz |
29
Alternatıve Product Development Studıes From Carob, 5th Internatıonal Conference On Agrıculture, Anımal Scıence and Rural Development, 13.11.2020
Doç. Dr. İlkay Yılmaz |
30
Coğrafi İşaretli Türk ve İtalyan Fındıklarının Bazı Duyusal Özelliklerinin Karşılaştırmalı İncelenmesi, International Travel Tourism Dynamics 2020, 08.10.2020
Doç. Dr. İlkay Yılmaz |
31
Hipokrattan İbn-i Sina ve Mevlana?ya Uzanan Kadim Bir Şerbetin İzinde: Sirkencübin ve Sağlıkta Yeri, 4.Uluslararası Zeugma Kongresi, 29.05.2020
Doç. Dr. İlkay Yılmaz |
32
Ödüllü Bir Yemeğin Aromatik ve Tat Unsurlarının GC-MS ve LC-MS/MS Yöntemleri İle İncelenmesi, 4.Uluslararası Zeugma Konferansı, 29.05.2020
Doç. Dr. İlkay Yılmaz |
33
Gıdalarda Temiz Etiket Uygulamaları ve Ötesi/ Clean Label Application for Foods and Beyond,, 2. Uluslararası Tarım Ve Gıda Etiği Kongresi, 24.10.2019
Doç. Dr. İlkay Yılmaz |
34
Gidalarda Siyah Renk Olarak Kullanilan Aktif Karbonun; Genel Özellikleri, Kullanım Alanları ve Sağlık Etkileri, International Gastronomy Tourism Studies Congress, 19.10.2019
Doç. Dr. İlkay Yılmaz |
35
Researches On Metabolomics In Nutrition And Food, International Agriculture Congress, 21.08.2019
Doç. Dr. İlkay Yılmaz |
36
Effect of administering kefir on Inflammatory Bowel Disease, International Scientific Association of Probiotics and Prebiotics Conference, 14.05.2019
Doç. Dr. İlkay Yılmaz |
37
Kefirin fekal mikrobiyotadaki değişikliklere ve Inflamatuvar Bağırsak Hastalığı Semptomlarına etkisi: Randomize Kontrollü bir çalışma, 5. Ulusal Bağırsak Mikrobiyotası ve Probiyotik Kongresi, 11.10.2018
Doç. Dr. İlkay Yılmaz |
38
Effect of administering kefir on the changes in fecal microbiota and symptoms of Inflammatory Bowel Disease: A randomized controlled trial, 1st International Food and Medicine Congress, 24.05.2018
Doç. Dr. İlkay Yılmaz |
39
Kefirin Bazı Probiyotik Özelliklerinin Belirlenmesi Ve İnflamatuar Bağırsak Hastalarının Semptomlarına, Hasta Dışkılarındaki Lactobacillus Florasına Etkilerinin İncelenmes, 6.Gıda Güvenliği Kongresi, 03.05.2018
Doç. Dr. İlkay Yılmaz |
40
Evaluation of Probiotic Properties of Kefir and Determination its Effects on Inflammatory Bowel Disease Patient?s Lactobacillus Flora of Gaita and Biochemical Parameters and Symptoms, 2nd International Human Microbiota in Health and Diseases Congress, 18.04.2018
Doç. Dr. İlkay Yılmaz |
41
Fonksiyonel Gıdalarda Gıda Güvenliği ve Toksikoloji, 1. Ulusal Probiyotik Prebiyotik ve Fonksiyonel Gıdalar Kongresi, 11.04.2013
Doç. Dr. İlkay Yılmaz |
Yazarlık Bilgileri |
1
Amasra Ceşm-i Cihan Yemekler, İlk Baskı, Akademisyen , 2024
Merve Şık, Doç. Dr. İlkay Yılmaz |
2
Temel Pastacılık, İlk Baskı, Akademisyen Yayınları, 2023
Öğr.Gör. Servet Kazım Güney, Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter |
3
Yöresel Mutfak Uygulamaları, İlk Baskı, Palme Yayınevi, 2022
Öğr.Gör. Servet Kazım Güney, Öğr.Gör. Bürge Kardeş Delil, Doç. Dr. İlkay Yılmaz |
Editör Bilgileri |
4
Menü Planlama ve Özel Menüler, İlk Baskı, Akademisyen Yayınevi, 2022
Doç. Dr. İlkay Yılmaz |
Kitap Bölümü Bilgileri |
5
Probiyotikler ve Güncel Çalışmalar, In:Temel Tıp Bilimlerinde Güncel Çalışmalar 4, 114-149,
Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Berrak Delikanlı Kıyak |
6
GIDALARDA BULUNAN TOKSİK BİLEŞİKLER VE GIDA BULAŞANLARI, In:Gıda Kimyası ve Mutfak Uygulamaları, 301-339,
Doç. Dr. İlkay Yılmaz |
7
ATIKTAN TABAĞA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK, In:Green Inspiration - Yeşil İlham, 159-175, 2024
Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Naile Doğan |
8
Current Research on Gastronomy and Culinary Arts-III., In:Ottoman cuisine from the 14th to the 19th centuries from travellers perspectives., 41-76, 2024
Emrah Özaltın, Doç. Dr. İlkay Yılmaz |
9
AFET DÖNEMİNLERİNDE TÜKETİLEBİLECEK GIDALAR VE ÖZEL BESLENME İHTİYAÇLARINA GÖRE GIDA ÖNERİLERİ, In:Turizm ve Gastronomi Çalışmalarında Güncel Yaklaşımlar, 280-298, 2024
Doç. Dr. İlkay Yılmaz |
10
Coğrafi İşaretli Türk ve İtalyan Fındıklarının İncelenmesi, In:Gastronomi ve Mutfak Sanatları Üzerine Güncel Araştırmalar- I, 97-126, 2024
Mehmet Taş, Doç. Dr. İlkay Yılmaz |
11
Siyah Sütlaç Geliştirme Çalışması ve Duyusal Analiz, In:SOFRADAKİ BİLİM VE LEZZETTEKİ SANAT: GASTRONOMİYE KAPSAMLI BİR BAKIŞ, 85-128, 2024
Yağmur Kırmaç, İsmet Ünal, Doç. Dr. İlkay Yılmaz |
12
Food Allergy Knowledge, Attitudes and Practices of Food Handlers and Managers Working in Chain Food and Beverage Business in Turkey, In:Contemporary Studies and Theories in Gastronomy and Food SciencE, 9-19, 2024
Ecem Akay, Doç. Dr. İlkay Yılmaz |
13
Pastane Üretiminde İş Güvenliği, In:TATLI VE PASTACILIK, 43-55, 2023
Doç. Dr. İlkay Yılmaz |
14
Adaptojenik Mantarlar, In:TARIM, ORMAN VE SU BİLİMLERİNDE ÖNCÜ VE ÇAĞDAŞ ÇALIŞMALAR, 139-157, 2023
Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Berrak Delikanlı Kıyak |
15
Fruktoz Şurubu, In:Türkiye Turizm , 102-122, 2023
Doç. Dr. İlkay Yılmaz |
16
Pharmacological and Therapeutic Potential of Adaptogenic Plants, In:Recent Advances in Molecular Biology and Biochemistry, 205-232, 2023
Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Berrak Delikanlı Kıyak |
17
Products Developed in Gastronomy and Their Potential for Use of Food and Beverage Businesses, In:Current Trends and Practices in Tourism, 123-136, 2023
Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter |
18
Microbiological Content of Kefir, In:Kefir: Nutrition, Consumption and Health Benefits, 165-188, 2022
Doç. Dr. İlkay Yılmaz |
19
Probiotics and Prebiotics in the Prevention and Treatment of COVID-19, In:Functional Foods and Viral Diseases, 57-68, 2022
Doç. Dr. İlkay Yılmaz |
20
Studies to Reduce Food Loss in Tourism, In:Gastronomy and Hospitality Studies in Tourism, 485-500, 2022
Doç. Dr. İlkay Yılmaz |
21
Gıda ve İklim Değişikliği, In:Gıda Felsefesi, 83-95, 2021
Doç. Dr. İlkay Yılmaz |
22
FONKSİYONEL GIDA EĞİLİMLERİ, In:GASTRONOMİDE GÜNCEL EĞİLİMLER, 65-80, 2021
Doç. Dr. İlkay Yılmaz |
23
Gastronomi İşletmelerinde Yiyecek İçecek Maliyet Kontrol Sistemleri ve Güncel Yöntemler, In:Turizm İşletmeciliği, Pazarlaması ve Ekonomisi, 369-384, 2021
Doç. Dr. İlkay Yılmaz |
24
MENÜ KARTI TASARIMI VE DİJİTAL MENÜLER, In:Menü Planlama ve Özel Menüler, 37-51, 2019
Doç. Dr. İlkay Yılmaz |
25
Menü Tanımı, Tarihsel Gelişimi ve Menü Çeşitleri, In:Menü Planlama ve Özel Menüler, 1-8, 2018
Doç. Dr. İlkay Yılmaz |
26
MENÜ GELİŞTİRME AŞAMALARI, In:Menü Planlama ve Özel Menüler, 9-13, 2015
Doç. Dr. İlkay Yılmaz |
27
Gıda Mühendisliği Tanımı, Tarihçesi, Sektördeki Çalışma Alanları, Görev ve Sorumlulukları, In:Gıda Mühendisliğine Giriş, 21-39, 2009
Doç. Dr. İlkay Yılmaz |
aaa |
1
Kuşkonmaz Sapının Kurutulması İle Elde Edilen Glutamik Asit Tuzu İle Umami Tadı Arttırılmış Ürün Geliştirilmesi Ve Duyusal Analizleri, Ar-Ge, Danışman, 01.04.2024
Doç. Dr. İlkay Yılmaz |
2
Afet Dönemlerinde Tüketilebilecek Dondurarak Kurutulmuş Yemek Üretimi Çalışmaları, Ar-Ge, Danışman, 01.04.2024
Doç. Dr. İlkay Yılmaz |
3
Kuru fasulye mayası ve nohut mayası ile ekmek üretimi, mikrobiyolojik ve duyusal olarak karşılaştırılması, Ar-Ge, Danışman, 30.09.2023
İlknur Mergen, Doç. Dr. İlkay Yılmaz |
4
Airfryer (hava fritözü) ve geleneksel pişirme yöntemlerinin akrilamid oluşumu yönünden karşılaştırılması, Ar-Ge, Danışman, 30.09.2023
İlknur Mergen, Doç. Dr. İlkay Yılmaz |
5
Kore mutfağında fermente soya fasulyesinden elde edilen goçucang-gangcang-doencang`in farklı malzemelerle üretim olanaklarının ve mikroflorasının araştırılması, Ar-Ge, Yürütücü, 03.08.2023
Aylin Doğaner, Doç. Dr. İlkay Yılmaz |
6
Geleneksel artizan peynirlerin liyofilize edilerek tüketim ve piyasaya sürülme olanaklarının araştırılması , Ar-Ge, Danışman, 02.08.2023
Ebru Yıldırım, Doç. Dr. İlkay Yılmaz |
7
Sıcak turşu olarak adlandırılan turşu yapım tekniği ile geleneksel tuşu yapım tekniğinin mikrobiyolojik ve duyusal olarak karşılaştırılması, Ar-Ge, Danışman, 02.08.2023
Baki Yasin İmam, Doç. Dr. İlkay Yılmaz |
8
Sous vide metoduyla pişirilen etlerde ambalaj malzemelerinden geçiş testleri ile migrasyonun tespit edilmesi , Ar-Ge, Danışman, 02.08.2023
Aysun Saruhan, Doç. Dr. İlkay Yılmaz |
9
Pişirme Kaplarından Gıdalara Alüminyum Geçişinin Belirlenmesi, Ar-Ge, Yürütücü, 01.08.2023
Naile Doğan, Doç. Dr. İlkay Yılmaz |
10
Akdeniz Havzasındaki İstilacı Türlerden Aslan Balığı ile Mücadele Kapsamında Aslan Balığının Gastronomik Değerinin İncelenmesi ve Ürün Geliştirmeye Yönelik Bir Araştırma , Ar-Ge, Araştırmacı, 05.05.2023
Prof. Dr. İsmail Tokmak, Prof. Dr. Hakan Turgut, Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Nurten Beyter, Öğr.Gör. Tayfun Işık |
11
Mücahit ve Mücahidelerin Anlatımıyla Kıbrıs Türk Milli Mücadelesi, Eğitim, Araştırmacı, 17.03.2023
Dr. Öğretim Üyesi Tuba Yavaş, Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Araş.Gör. Eda Çalgüner Kılınç |
12
Aquafaba, karnıyarın otu tohumu tozu ve Lactobacillus plantarum 299v bazlı yenilebilir kaplamaların optimizasyonu, karakterizasyonu, ve Kaşar peyniri üzerine uygulanabilirliğinin fizikokimyasal ve mik, Ar-Ge, Araştırmacı, 15.12.2022
Dr. Öğr. Üyesi Özge Kahraman Ilıkkan, Öğr.Gör. Elif Şeyma Bağdat, Doç. Dr. İlkay Yılmaz, Işınay Ebru Yüzay |
1
7.Uluslararsı Buluş Fuarı ISIF 2022 , 09.04.2022 TÜRKPATENT SANAYİ BAKANLIĞI |
1
University of Gastronomic Sciences Doktora Sonrası |
2
Potsdam Doktora Sonrası |
Turkish Cuisine Diğer İtalya Pollenzo |
KKTC'nin 40. Kuruluş Yıldönümü Etkinliği Diğer Ankara |
Italian Style Diğer Ankara |
Women in Gastronomy Diğer Ankara |
Atatürk'ün sofrası Diğer Ankara |
Restoran işletmelerinde dijitalleşmenin etkileri Yüksek Lisans 2023 |
Prebiyotik ilaveli diyabetik ürünün glisemik indeks üzerine etkisinin incelenmesi Yüksek Lisans 2023 |
Lif, çinko ve bakır yönünden zenginleştirilmiş fonksiyonel ekmeğin duyusal özelliklerinin incelenmesi Yüksek Lisans 2023 |
Amasra kültürüne özgü yemeklerin ortaya çıkarılması ve kayıt altına alınması Yüksek Lisans 2023 |
Kore mutfağında soya fasulyesinden elde edilen Gochujang-Ganjang-Doenjang'ın farklı malzemelerle üretim olanaklarının araştırılması Yüksek Lisans 2023 |
Covid-19 süreci ile sokak yemeklerinin bilinirliği ve hareketliliğinin tüketici tutumlarına göre değerlendirilmesi Yüksek Lisans 2022 |
Müziğin tadı: Duyular arası etkileşim Yüksek Lisans 2022 |
Süryani mutfak kültürü; Mardin örneği Yüksek Lisans 2022 |
Bezelye protein tozu kullanılarak vejetaryen makarna üretiminin geliştirilmesi ve duyusal değerlendirilmesine yönelik bir çalışma Yüksek Lisans 2022 |
Akademisyenlerin yöresel yemek farkındalığı Yüksek Lisans 2022 |
Klasik menü kartlarının ve dijital menülerin işletme için önemi ve müşteriler üzerindeki etkisinin karışılaştırılması Yüksek Lisans 2022 |
Türk mutfağının dünyaya tanıtımında festivallerin rolü Yüksek Lisans 2021 |
Geleneksel Hatay mutfağından seçilen yemeklerin günümüzdeki değişimlerinin karşılaştırılmalı incelenmesi Yüksek Lisans 2021 |
Yabancı seyyahların Türk mutfak kültürü ile ilgili verdiği bilgilerin karşılaştırmalı incelenmesi Yüksek Lisans 2021 |
Türk gıda kodeksi yeni etiketleme yönetmeliğine göre zincir yiyecek içecek işletmelerinde alerjen yönetimi Yüksek Lisans 2021 |
Keçiboynuzu meyvesinden alternatif ürün geliştirme çalışmaları Yüksek Lisans 2021 |
Geleneksel gıda olarak kefir tüketiminin diyabetik bireylerde vücut kompozisyonuna etkisinin incelenmesi Yüksek Lisans 2021 |
Ankara'da X, Y, Z kuşaklarının kahve tüketim alışkanlıklarının incelenmesi Yüksek Lisans 2021 |
Fermente içecekler Boza ve Kvas'ın kimyasal ve duyusal özelliklerinin karşılaştırmalı incelenmesi Yüksek Lisans 2021 |
Uluslararası gastronomi işletmelerinde çalışan şeflerin eğitimlerinin etkinliğinin değerlendirilmesi Yüksek Lisans 2021 |
Kefir tüketiminin normal ve dislipidemik özellikler gösteren bireylerde lipit profili üzerine etkisi Yüksek Lisans 2020 |
Mevlana ve antik şerbet sirkencübin (oxymel) arasındaki ilişkinin gastronomi ve sağlık perspektiflerinden incelenmesi Yüksek Lisans 2020 |
Marine edilmiş ördek göğsü ve kaz ciğerinin aroma ve tat veren unsurlarının GC-MS ve LC-MS/MS yöntemleriyle incelenmesi Yüksek Lisans 2020 |
Coğrafi işaretli Türk ve İtalyan fındıklarının uçucu bileşikleri ve aminoasitlerinin Gaz Kromatografi-Kütle Spektrometri (GC-MS) ve Sıvı Kromatografisi-Kütle Spektrometri (LC- MS/MS) yöntemiyle karşılaştırmalı incelenmesi Yüksek Lisans 2020 |
MENÜ YÖNETİMİ VE PLANLAMASI |
MUTFAKTA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ |
YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE MENÜ PLANLAMA |
YİYECEK İÇECEK MALİYET KONTROLÜ |
MUTFAK HİZMETLERİ YÖNETİMİ |
TEMEL MUTFAK BİLGİLERİ |
Gıdalarda Temiz Etiket Uygulamaları ve Ötesi - 2.ULUSLARARASI TARIM VE GIDA ETİĞİ KONGRESİ, İZMİR - 24/09/2019, TÜRKİYE Konuşmacı (Konferans, Çalıştay, Kongre vb.) 2019 |